Radyoloji Görüntüleme
07 Ekim 2024



                                                                              TOMOGRAFİ
GÖRÜNTÜLEME
Tomografi nedir?
Röntgende ışınlarını, vücudun herhangi bir düzleminde odaklayarak, o dokuları net olarak görüntülemeyi sağlayan radyoloji tekniği. Başka organların arasında, arkasında kalan veya sınırları yeterince belli olmayan yumuşak dokular, bu yöntemle kolayca görülebilirtomografi

En basit yöntem olan çizgisel tomografide ışın tüpü, tek bir düz çizgi doğrultusunda, filmse ters doğrultuda hareket eder. Yapıların çoğu hareket sebebiyle flu çıkar, odaklanan yeriyse net olarak görülür. Dairesel ve elipsi biçimli tomografilerde de aynı net sonuç alınabilir. Yeni geliştirilen Bilgisayarlı Tomografiler; röntgen ışınlarının dokularda farklı tutulmaları ve bilgisayar yardımıyla değerlendirilmeleri sayesinde daha kaliteli ve hassas görüntüler elde edilmesini sağlar.

Düz röntgen ışınları çok uzun zamanlardan beri teşhis metodu olarak kullanılmaktaydı. Ancak bu metodla yumuşak doku dediğimiz kemik dışı organlar arasında yoğunluk farkı olmadığından bilgi edinilemiyordu. Bilgisayarın kısa sürede çok hızlı hesap yapmasından faydalanılarak, çok az görüntü farkının daha belirgin hale getirilmesine çalışıldı. Ayrıca dokuların dilim dilim kesitler halinde görüntüleri elde edilerek lezyonların tam yerinin belirlenmesi bilhassa beyin ameliyatlarının az travma ve sekelle gerçekleşmesi için lüzumluydu. Bu sebeple yola çıkan bilim adamları, değişik açılardan gelen röntgen ışıklarının dokularda tutulmasının bilgisayarlarca değerlendirilerek, kaliteli görüntüler elde etmeyi başardılar.

Beyin hastalıkları, bilhassa urları hakkında, daha önce hiçbir teşhis metodunun sağlayamadığı ve lezyonların yerini ve büyüklüğünü kesitler halinde görüntüleyen bilgisayarlı beyin tomaları imal ettiler. Ayrıca damardan kontrast madde verilerek organların damarla ilgili yapıları hakkında da detaylı malumat görüntülemek mümkün oldu. Bunların çok başarılı olması, bütün vücut yumuşak dokularında kullanılmasını gündeme getirdi. Şu anda bilgisayarlı tomografi cihazları, beynin yanısıra, bütün vücudu enine veya boyuna kesitler halinde tetkik edebiliyo.     
                     Görüntüleme Merkezimiz Hastanemizin Acil katında olup ,TOMOGRAFİ,MAMOGRAFİ, KEMİK DANSİMETRE.RÖNTGEN VE DİŞ RÖNGENİ olarak hizmet vermektedir.

GÖRÜNTÜLEME

                            Hastanemiz de Bilgisayarlı Tomografi (BT), vücut içindeki alanların ayrıntılı resimlerini veya taramalarını oluşturmak için radyasyon kullanılan bir görüntüleme yöntemidir. Farklı açılardan çekilen görüntüleri birleştirerek kemik, damar ve yumuşak dokuların kesit görüntülerini oluşturur. Çeşitli hastalıkların tanı ve takibinde kullanılır. Ayrıca acil travma hastalarında sıklıkla kullanılan görüntüleme yöntemidir.

GÖRÜNTÜLEME

Panaromik diş röntgen cihazımız sayesinde, görüntülerin dijital segmentasyonuna göre, bireylerde %80’e varan radyasyon maruziyetini azaltarak hastalarımızın güvenli bir şekilde filmlerinin çekilerek tedaviye başlamarını sağlamaktayız.
   RÖNTGEN
PACS (Görüntü arşivleme ve iletişim sistemi) tıbbi görüntülerin elektronik ortamda depolanması, okunması, dağıtımı ve elektronik ortamda sunumu için kullanılan tüm yazılım ve donanım birimlerinin ortak adı olarak son yıllarda maliyet odaklı çalışma, verimlilik, çalışmalarda hız kazandırmak adına sağlık tesisimizde kullandığımız bir sistemdir. Yapılan çekimlerin elektronik ortamda, film çıktılarıyla zaman kaybetmeden, hekimlerimiz tarafından bilgisayarda görülerek hastalarımıza hızlı teşhis koymada önemli rol oynamaktadır.


GÖRÜNTÜLEME

      Digital röntgen cihazımız sayesinde çekilen filmleriniz anında doktorunuza yönlendirilerek tedavi sürecinizin hızlanmasına yardımcı olmuştur.

GÖRÜNTÜLEME

                                                                                                                                    RÖNTGEN

ULTRASON
MAMOGRAFİ
KEMİK DANSİTOMETRE
EMG (Elektronöromiyografi)
EEG (Elektroensefalogram)
EKG (Elektrokardiyogram)

MR  (Hizmet Alımı)